Brick and cement, double decker, gender-segregated wards fanning out from central communal areas for eating and recreation, connected by miles of echoey corridors that subtly morph their decor, with a water tower or main hall steeple emerging from the lower roofs. How the Victorians did healthcare institutional design. Wales’ blockbuster psychiatric is a posterchild for this. Strangely it is often the most labyrinth-like Zone which can be the most forgiving.

Session9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s